Här är vi som jobbar i projekt Musical bridges! Alla övriga som medverkar i projektarbetet presenteras på vår web och blogsida https://musicalbridges.se/

Annica Engström är projektledare

022 Annica sv l

Annica har arbetat på Stiftelsen Gyllenkroken sedan 2001 som uppdrags- och projektansvarig och driver organisationens kreativa utvecklingsprojekt. Hon har varit projektledare för två tidigare Arvsfondsprojekt: Projekt Form – skulpturer till nya Psykiatriska kliniken vid Östra sjukhuset 2002 -2005 och Inre rum – ett kunskapscenter om psykisk sjukdom, hälsa och ohälsa 2006-2010. Hon var också projektledare för en förstudie “Den långa vägen” med medel från Europeiska socialfonden. Hon arbetar aktivt för att bidra till förändring av attityder och ökad förståelse kring psykisk funktionsnedsättning i dagens samhälle.

Hon är utbildad på Konsthögskolan i Umeå, är också designer och jobbar med grafisk-, webb- och utställningsdesign. Hon har jobbat på Bohusläns museum i Uddevalla i 11 år som formgivare. Utbildad till samtalsterapeut 2016 på GPI i Göteborg.Nina Norblad är projektets kontakt på Högskolan för scen och musik

NinaN l

Hon är utbildad musikalartist vid Högskolan för scen och musik och har arbetat i musikal och talteater produktioner på bland annat Malmö Opera, Göteborgsoperan, Östgötateatern, Stockholms stadsteater, Intiman, Stora Teatern och Smålands Musik och Teater.
Nina är sedan 2011 även programansvarig för musikalutbildningen på Högskolan för scen och musik och sångpedagog på densamma.


Hon projektleder en del av projektet och ansvarar för kursen ”Hel musikal” där hennes studenter tillsammans med Gyllenkrokens medlemmar kommer iscensätta den musikal som nu skrivs fram. Nina dyker även ibland upp som gäst och håller i workshops med deltagarna. Hon brinner för nyskriven, svensk musikal och nutida berättelser och hennes hjärta slår extra mycket för att kunna ta upp allvarligare ämnen som ”psykisk ohälsa” upp på en scen.  Det är något som berör och påverkar många runt om i vårt samhälle.

 

 

Mattias Palm är projektets konstnärliga ledare
PortrattMattiasP2018 l

Mattias är utbildad på musikalprogrammet på Teaterhögskolan i Göteborg 2000-2003. Han debuterade som regissör våren 2013 med slutproduktionen A Chorus Line på Balettakademien i Göteborg. Därefter har han regisserat Bokstavligt talat (The 25th Putnam County Spelling Bee) på Teater Aftonstjärnan, Skönheten och Odjuret, The Producers, My Fair Lady och ANNIE på Säffleoperan, Komedi och Tragedi i kammarformat (Rorem: Miss Julie, Menotti: The Telephone och Duke: Captain Lovelock) och Håll Käften och Sjung! (Salieri: Prima la Musica/ Strauss: Prologen ur Ariadne på Naxos) på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg och Mozarts komiska opera Enleveringen ur Seraljen för Opera Warberg.

Han har varit biträdande regissör i Sondheims Assassins på Södra Teatern i Stockholm,  RENT på Högskolan för Scen och Musik, Bernstein MASS i Oscarskyrkan i Stockholm, Great Expectations på Operahögskolan/Folkoperan i Stockholm, Figaros Bröllop och Den listiga lilla räven på NorrlandsOperan, ROKOKOMASKINERIET på
Drottningholms Slottsteater och Carmen, Norma och Boris Gudonov  på GöteborgsOperan.

Mattias senaste regiuppdrag var Spelman på taket, med Mikael Samuelson som Tevye, på SäffleOperan.

 

Martin Schaub är kompositör, textförfattare och huvud-arrangör
Martin Schaub Pressbild l

Han är utbildad i komposition vid Musikhögskolan i Göteborg och är en av Sveriges mest eftertraktade orkester-arrangörer. På meritlistan står samarbeten med Sveriges främsta symfoniorkestrar samt artister som Laleh, Nina Persson, Timbuktu, Veronica Maggio, Benny Andersson, Miriam Bryant, Weeping Willows m.fl. Martin leder också egna bandet West of Eden som flitigt turnerar utomlands. Han har varit kapellmästare och arrangör för succén Timo sjunger Ted samt tonsatt Kristina Lugn för Göteborgs Symfoniker.


Som musikal-kompositör har Martin tillsammans med Patrick Rydman skrivit musikalen ”Lily”. De båda och dramatikern Mats Kjelbye jobbar dessutom i skrivande stund på en musikal i kammarformat, ”Dead Serious”, vilken beräknas vara färdig 2019.

Martins roll i Musical Bridges är att vara kompositör och textförfattare samt huvud-arrangör för musiken. Dessutom leder Martin och Patrick tillsammans musik-workshops med deltagarna från Gyllenkroken, under vilka de själva också lär sig väldigt mycket!


Patrick Rydman är musiker, kompositör och textförfattare

PatrickR l

 Patrick är artist, sångare, låtskrivare och producent med stor erfarenhet och genrebredd. Han har släppt flera album (senast med projektet Sawdust & Rust), komponerat för radio och teater, gjort uppmärksammade musikföreställningar för barn i dans-musik-teaterkollektivet Big Wind och är tongivande medlem i grammisnominerade Sångensemblen Amanda. Förutom att ha turnerat världen runt, och sjungit det mesta från rock, soul och pop till jazz, folk och visa skriver han (tillsammans med Martin Schaub) för närvarande på flera musikaler varav en är beställd av Malmö Opera där den kommer uruppföras 2021.
Foto: Magnus Bergström

 
Mia Wright är dokumentärfilmare

Mia portratt2 lMia är en prisbelönt TV-producent och dokumentärfilmare med mångårig erfarenhet som producent/regissör, produktionsledare, klippare mm för stora och små produktioner, 16mm och digitalt, på location och i studio. Mia jobbade under 6 år i Londons pulserande mediafabrik som trailer producent för bl a Discovery Channel, Viasat, National Geographic Channel, m fl. Andra uppdragsgivare är för SVT, TV Yle, Strix television, Göteborgs stad, m fl. Mia Producerade dokumentärfilmen Det rätta barnet , som visades på SVT 2012 och 2014. Filmen fick hedersomnämnande vid en filmfestival i Belgien 2014. Filmen såldes till ytterliggare 5 länder däribland Kanada och Irland.

 

Mia är ubildad i mediaproduktion vid Journalisthögskolan i Göteborg, Högskolan i Skövde, och vid National Film & Television School, London.
Ylva Sundell är sociolog och trädgårdsmästare, vår nya medarbetare!

20181115 ylva l sv

Ylva har arbetat i Gyllenkrokens verksamheter sedan 2017. Hon är utbildad vid Lunds universitet till sociolog med specialisering på kvinnostudier och marginaliserade gruppers
förhållande till arbetsmarknaden. Hon är en kreativt skapande person, och sysslar med musik, måleri, textilt skapande, ord och språk. Hon har gjort jämförande studier mellan Sverige och Québec i Kanada på ämnet kvinnors företagande som livsform. Livsforms-perspektivet och hur miljö och människor påverkas av den omgivande miljön har sedan dess stått i fokus.
Ylva har gått igenom en period av utbrändhet och reaktiv depression med längre sjukskrivning i början på 2000-talet och omskolade sig till trädgårdsmästare. Sedan 2007 arbetar hon inom trädgård och jobbar i egen firma med trädgårdsanläggning och trädgårdsdesign. "Min sociologibakgrund för in ytterligare perspektiv på formgivning och allt skapande jag sysslar med, eftersom det ger analyser som sätter människan i fokus vid utformning oavsett om jag ska utforma trädgårdar, bilder eller informationstexter. Det är därför jag trivs så bra med att arbeta på Gyllenkroken som har en fin människosyn; man är lyhörd på människorna som söker sig hit och det psykiskt friska är det som ges plats."