Här är vi som jobbar i projekt Musical bridges!

Annica Engström är projektledare

022 Annica sv lHon har arbetat på Stiftelsen Gyllenkroken i många år som uppdrags- och projektansvarig och driver organisationens kreativa utvecklingsprojekt. Hon har varit projektledare för två tidigare Arvsfondsprojekt: Projekt Form - skulpturer till nya Psykiatriska kliniken vid Östra sjukhuset 2002 -2005 och Inre rum - ett kunskapscenter om psykisk sjukdom, hälsa och ohälsa 2006-2010. Hon arbetar aktivt för att bidra till förändring av attityder och ökad förståelse kring psykisk funktionsnedsättning i dagens samhälle. 

Hon är utbildad konstnär, designer och samtalsterapeut, och jobbar också med grafisk-, webb- och utställningsdesign. Hon har jobbat på Bohusläns museum som formgivare.Nina Norblad är projektets kontakt på Högskolan för scen och musik

NinaN l

Hon är utbildad musikalartist vid Högskolan för scen och musik och har arbetat i musikal och talteater produktioner på bland annat Malmö Opera, Göteborgsoperan, Östgötateatern, Stockholms stadsteater, Intiman, Stora Teatern och Smålands Musik och Teater.
Nina är sedan 2011 även programansvarig för musikalutbildningen på Högskolan för scen och musik och sångpedagog på densamma.


Hon projektleder en del av projektet och ansvarar för kursen ”Hel musikal” där hennes studenter tillsammans med Gyllenkrokens medlemmar kommer iscensätta den musikal som nu skrivs fram. Nina dyker även ibland upp som gäst och håller i workshops med deltagarna. Hon brinner för nyskriven, svensk musikal och nutida berättelser och hennes hjärta slår extra mycket för att kunna ta upp allvarligare ämnen som ”psykisk ohälsa” upp på en scen.  Det är något som berör och påverkar många runt om i vårt samhälle.

 

 

Mattias Palm är projektets konstnärliga ledare
Mattias l

Han är utbildad på musikalprogrammet på Teaterhögskolan i Göteborg, och har arbetat som musikalartist och skådespelare sedan 1994.
Han har nyligen avslutat inspelningen av Lycke Films första långfilm BUNDEN.
Som regissör debuterade han våren 2013 med "A Chorus Line" på Balettakademien i Göteborg. Därefter har han regisserat "Bokstavligt talat" på Teater Aftonstjärnan, "Skönheten & Odjuret", "The Producers" och "My Fair Lady" på SäffleOperan, "Komedi och Tragedi i kammarformat" och "Håll Käften och Sjung!" på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

I projektet arbetar han med workshops med deltagarna på Gyllenkroken och leder det konstnärliga skapandet av musikalen, och kommer längre fram även att regissera föreställningen.

 

Martin Schaub är kompositör, textförfattare och huvud-arrangör
Martin Schaub Pressbild l

Han är utbildad i komposition vid Musikhögskolan i Göteborg och är en av Sveriges mest eftertraktade orkester-arrangörer. På meritlistan står samarbeten med Sveriges främsta symfoniorkestrar samt artister som Laleh, Nina Persson, Timbuktu, Veronica Maggio, Benny Andersson, Miriam Bryant, Weeping Willows m.fl. Martin leder också egna bandet West of Eden som flitigt turnerar utomlands. Han har varit kapellmästare och arrangör för succén Timo sjunger Ted samt tonsatt Kristina Lugn för Göteborgs Symfoniker.


Som musikal-kompositör har Martin tillsammans med Patrick Rydman skrivit musikalen ”Lily”. De båda och dramatikern Mats Kjelbye jobbar dessutom i skrivande stund på en musikal i kammarformat, ”Dead Serious”, vilken beräknas vara färdig 2019.

Martins roll i Musical Bridges är att vara kompositör och textförfattare samt huvud-arrangör för musiken. Dessutom leder Martin och Patrick tillsammans musik-workshops med deltagarna från Gyllenkroken, under vilka de själva också lär sig väldigt mycket!Patrick Rydman är musiker, kompositör och textförfattare

20170522 PatrickRydman l

 

Han har producerat andra artister, verkat som teatermusiker och kompositör för scen och radio och varit sångsolist med Bohuslän Big Band vid ett flertal produktioner. Patrick är även medlem i sångensemblen Amanda, grupperna My Quiet Companion och True North, samt aktiv i musik- dans- och teaterkollektivet Big Wind.