English
Lunchmeny
Meny

V. 33
Grön måndag 14/8
Fyllda crêpes med champinjon
/purjolök stuvning(vegetarisk)
Tisdag 15/8
Kryddig panerad spätta med remouladsås och
persiljepotatis
Kryddig panerad fetaost och linser (vegetarisk)
Onsdag 16/8
Afrikansk nötköttsgryta med tomat, curry
och jordnötter, couscous
Afrikansk kidneybönsgryta  (vegansk)
Torsdag 17/8
Raggmunkar med fläsk och lingonsylt
Gröna raggmunkar med ärtmix, dill, mynta,
och fetaost
Fredag 18/8 - Grill
Kycklingspett med paprika, och rissallad
Grönsaksspett (vegetarisk)

V. 34
Grön måndag 21/8
Ratatouille med potatismos (vegetarisk)
Tisdag 22/8
Stekt strömming med potatismos och lingon sylt
Stekta grönsaker med tofu och potatismos
(vegetarisk)
Onsdag 23/8
Pasta carbonara med fläsk, lök, grädde
och parmesan
Pasta med gröna ärter, svamp, lök,
grädde och parmesan (vegetarisk)
Torsdag 24/8
Köttfärs av nötkött i filodeg och turkisk yoghurt
Filodeg med fetaostfyllning och turkisk yoghurt (vegetarisk)
Fredag 25/8 - Grill
Fläskkotlett med fransk potatissallad
Grillost med fransk potatissallad

V. 35
Grön måndag 28/8
Spansk omelett med paprika, linser och lök
(vegetarisk)
Tisdag 29/8
Fiskgratäng
Grönsaks/potatisgratäng (vegetarisk)
Onsdag 30/8
Spagetti med köttfärssås
Spaghetti med röd linssås
Kvällsgrill
Olika korvar med waldorfsallad , kaffe och kaka
Olika vegetariska korvar
Torsdag 31/8
Pytt i panna med stekt ägg
Vegetarisk pytt i panna med stekt ägg
Fredag 1/9
Stekt fläskkarré med vitlök och rosmarin,
yoghurtsås och bulgur
Stekt haloumi med vitlök, rosmarin och oliver,
yoghurtsås och bulgur (vegetarisk)

Meny under sommaren 2017
(juli och augusti) hämta här!

Lunchpris 45 kr,
(häfte 10 kuponger 350 kr)
Lunch serveras helgfria vardagar
mellan kl 12-13.30
Allergisk? Fråga oss gärna om innehållet i maten!

V.33

 

Måndag 12/8

Kassler med potatissallad

Veg. veg biffar

 

Tisdag 13/8

Torsk med äggsås och potatis

Veg. Grönsaksgratäng

 

Onsdag 14/8

Pstasallad med olika topping

(kyckling, rostbiff, feta)

Hembakat foccaciabröd

 

Torsdag 15/8

Potatis och purjolöksoppa

Efterrätt: Paj

 

Fredag 16/8

Grill-Barbeque

 

V. 34

 

Måndag 19/8

Korv Stroganoff

Veg. Quorn Stroganoff

 

Tisdag 20/8

Sprödbakad fisk med ris och kall sås

Veg. Grönsaker med frasigt täcke

 

Onsdag 21/8

Rulla din egna wrap

 

Torsdag 22/8

Grönsakssoppa med eller utan fisk

Efterrätt. Marängswiss

 

Fredag 23/8

Grill-barbeque (Karré)

Veg. Alternativ

 

V. 35

 

Måndag 26/8

Potatis med stuvad vitkål och wienerkorv

Veg. Soya korv

 

Tisdag 27/8

Taglatelle med kallrökt lax och wasabi

Veg. Tofu

 

Onsdag 28/8

Köttfärslimpa med potatis

Veg. Limpa med gröna linser

 

Torsdag 29/8

Lindas röda linssoppa

Efterrätt: Citronformage

 

Fredag 30/8

Taco Buffé

Sök

Medlem i : FAMNA  |  SOCIALPSYKIATRISKT FORUM

koopenlogo2013 frg

I bottenplanet på aktivitetshuset ligger kaféet som är husets hjärta och naturliga mötesplats. Här kan du äta en prisvärd lunch och ta en fika. Du kan också prata, umgås, läsa tidningen, eller delta i någon av våra öppna verksamheter. I caféet finns tillgång till dator och internet. Kaféet drivs av ”Café Koopen” som är ett av Göteborgs äldsta sociala arbetskooperativ. Kooperativet består av tio kooperatörer som tillsammans med en handledare planerar och driver verksamheten.

Vårt signum är att laga enkel god mat från grunden utan pulver och halvfabrikat. Vi serverar varje dag två varmrätter varav en vegetarisk. Vi har också en fräsch salladsbuffé. Smörgåsar, kakor och smårätter finns också att köpa.

20131007 koopen webcafeet2

Behöver du hjälp med catering får du gärna prata med oss så planerar vi detta tillsammans. Varje fredag kl. 14.30 avslutar vi veckan med en gemensam fika som Gyllenkroken bjuder på. Det är också då vi informerar om den kommande veckan och hurrar för våra födelsedagsbarn. Hur blir du kooperatör eller praktisera? Ta kontakt med Claudia eller Emma så att vi kan talas vid.
Du når oss på tel. 031-80 89 93. 

musikikoopencafeet3

 

Lunch 45 kr

Häfte med 10 st lunchkuponger
350 kr

Frukt 5 kr

Kaffe, te 5 kr

Läsk
10-15 kr

Smörgåsar 5-35 kr

Bakverk 5-15 kr

Smårätter 15-30 kr

 

Ingredienser

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör (eller margarin)

Fyllning

  • 1 dl fast hallonsylt

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
  • Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i muffinsformar på plåtar. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.

 
Boendet
Annons
Café Koopen
Annons
Aktivetshuset
Annons