English
Lunchmeny
Meny

V. 3
Grön måndag 15/1
Pasta penne med svampsås och gröna ärtor, parmesanost (vegetarisk)
Tisdag 16/1
Stekt Panko panerad fisk. Brynt smör och tomatbulgur
Grönsakslåda med bönor och fetaost (vegetarisk)
Onsdag 17/1
Kyckling i grön currysås, kokosmjölk, thaibasilika, ris
Tofu i grön currysås
Torsdag 18/1
Korvstroganoff med ris
Veggonof (vegetarisk)
Fredag 19/1
Helstekt fläskkarré med löksås och kokt potatis
Gröna biffar (vegetarisk)

V.4
Grön måndag 22/1
Pasta gratäng med grönsaker (vegetarisk)
Tisdag 23/1
Kokt fisk med äggsås och kokt potatis
Gratinerade blomkål (vegetarisk)
Onsdag 24/1
Köttbullar med  potatismos, brunsås och lingonsylt.
Grönsaksbullar (vegetarisk)
Torsdag 25/1
Pyttipanna, även vegetarisk
serveras med stekt ägg och rödbetor.
Fredag 26/1
Tacobuffé även vegan

V. 5
Grön måndag  29/1
Pasta med kryddig tomat och röd linssås (vegansk)
Tisdag 30/1
Fiskgratäng
Blomkålsgratäng (vegetarisk)
Onsdag 31/1
Köttgryta med svamp, morötter och kokt potatis
Svampgryta med kikärter (vegetarisk)
Torsdag 1/2
Ärtsoppa, med eller utan fläsk, hembakat bröd och ost
Indisk inspirerad röd linssoppa (vegan)
Pannkaka med sylt och vispgrädde
Fredag 2/2
Fläskkött i röd currysås med kokosmjölk och citrongräs, ris
Quorn i röd currysås (vegansk)

PDF:
Meny januari 2018


Lunchpris 45 kr,
(häfte 10 kuponger 350 kr)
Lunch serveras helgfria vardagar
mellan kl 12-13.30
Allergisk? Fråga oss gärna om innehållet i maten!
Tel:031-808993

Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE

V.33

 

Måndag 12/8

Kassler med potatissallad

Veg. veg biffar

 

Tisdag 13/8

Torsk med äggsås och potatis

Veg. Grönsaksgratäng

 

Onsdag 14/8

Pstasallad med olika topping

(kyckling, rostbiff, feta)

Hembakat foccaciabröd

 

Torsdag 15/8

Potatis och purjolöksoppa

Efterrätt: Paj

 

Fredag 16/8

Grill-Barbeque

 

V. 34

 

Måndag 19/8

Korv Stroganoff

Veg. Quorn Stroganoff

 

Tisdag 20/8

Sprödbakad fisk med ris och kall sås

Veg. Grönsaker med frasigt täcke

 

Onsdag 21/8

Rulla din egna wrap

 

Torsdag 22/8

Grönsakssoppa med eller utan fisk

Efterrätt. Marängswiss

 

Fredag 23/8

Grill-barbeque (Karré)

Veg. Alternativ

 

V. 35

 

Måndag 26/8

Potatis med stuvad vitkål och wienerkorv

Veg. Soya korv

 

Tisdag 27/8

Taglatelle med kallrökt lax och wasabi

Veg. Tofu

 

Onsdag 28/8

Köttfärslimpa med potatis

Veg. Limpa med gröna linser

 

Torsdag 29/8

Lindas röda linssoppa

Efterrätt: Citronformage

 

Fredag 30/8

Taco Buffé

Sök

Medlem i : FAMNA  |  SOCIALPSYKIATRISKT FORUM

koopenlogo2013 frg

I bottenplanet på aktivitetshuset ligger kaféet som är husets hjärta och naturliga mötesplats. Här kan du äta en prisvärd lunch och ta en fika. Du kan också prata, umgås, läsa tidningen, eller delta i någon av våra öppna verksamheter. I caféet finns tillgång till dator och internet. Kaféet drivs av ”Café Koopen” som är ett av Göteborgs äldsta sociala arbetskooperativ. Kooperativet består av tio kooperatörer som tillsammans med en handledare planerar och driver verksamheten.

Vårt signum är att laga enkel god mat från grunden utan pulver och halvfabrikat. Vi serverar varje dag två varmrätter varav en vegetarisk. Vi har också en fräsch salladsbuffé. Smörgåsar, kakor och smårätter finns också att köpa.

20131007 koopen webcafeet2

Behöver du hjälp med catering får du gärna prata med oss så planerar vi detta tillsammans. Varje fredag kl. 14.30 avslutar vi veckan med en gemensam fika som Gyllenkroken bjuder på. Det är också då vi informerar om den kommande veckan och hurrar för våra födelsedagsbarn. Hur blir du kooperatör eller praktisera? Ta kontakt med Claudia eller Emma så att vi kan talas vid.
Du når oss på tel. 031-80 89 93. 

musikikoopencafeet3

 

Lunch 45 kr

Häfte med 10 st lunchkuponger
350 kr

Frukt 5 kr

Kaffe, te 5 kr

Läsk
10-15 kr

Smörgåsar 5-35 kr

Bakverk 5-15 kr

Smårätter 15-30 kr

 

Ingredienser

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör (eller margarin)

Fyllning

  • 1 dl fast hallonsylt

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
  • Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i muffinsformar på plåtar. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.

 
Boendet
Annons
Café Koopen
Annons
Aktivetshuset
Annons