English
Lunchmeny
Meny

V. 42
Grön måndag 15/10
Penne med gorgonzola spenatsås (vegetarisk)

Tisdag 16/10
Fish and chips, serveras med remouladsås
Tofu and chips (vegetarisk)

Onsdag 17/10
Kålpudding, kokt potatis och brun sås
Vegetarisk kålpudding med linsfärs

Torsdag 18/10
Olika pajer, även vegetarisk

Fredag 19/10
Stekt kassler med potatisgratäng
Stekt grönsaker (vegetarisk)

V. 43
Grön måndag 22/10
Grönsakscouscous (vegan), serveras med fetaost

Tisdag 23/10
Pasta med laxsås
Pasta med krämig tomatmorotsås (vegetarisk)

Onsdag 24/10
Höstgryta av nötkött
Vegetarisk gryta med pumpa

Torsdag 25/10
Pytt i panna, även vegetarisk, med stekt ägg

Fredag 26/10
Tacobuffé, även vegetarisk

v. 44
Grön måndag 29/10
Falafel med grönt bulgur

Tisdag 30/10
Fisk med Tortillatäcke, ris
Halloumi med Tortillatäcke

Onsdag 31/10
Spaghetti med köttfärssås
Spaghettis med sojafärssås

Torsdag 1/11
Ärtsoppa
Indiskkryddad röd linssoppa (vegan)
Bröd och ost
Pannkakor med sylt och grädde

Fredag 2/11
Helstekt fläskkarré med löksås och kokt potatis
Gröna biffar (vegetarisk)

PDF:
Meny oktober 2018


Lunchpris 45 kr,
(häfte 10 kuponger 350 kr)
Lunch serveras helgfria vardagar
mellan kl 12-13.00
Allergisk? Fråga oss gärna om innehållet i maten!
Tel:031-808993

Sök

Medlem i : FAMNA  |  SOCIALPSYKIATRISKT FORUM

koopenlogo2013 frg

I bottenplanet på aktivitetshuset ligger kaféet som är husets hjärta och naturliga mötesplats. Här kan du äta en prisvärd lunch och ta en fika. Du kan också prata, umgås, läsa tidningen, eller delta i någon av våra öppna verksamheter. I caféet finns tillgång till dator och internet. Kaféet drivs av ”Café Koopen” som är ett av Göteborgs äldsta sociala arbetskooperativ. Kooperativet består av tio kooperatörer som tillsammans med en handledare planerar och driver verksamheten.

Vårt signum är att laga enkel god mat från grunden utan pulver och halvfabrikat. Vi serverar varje dag två varmrätter varav en vegetarisk. Vi har också en fräsch salladsbuffé. Smörgåsar, kakor och smårätter finns också att köpa.

20131007 koopen webcafeet2

Behöver du hjälp med catering får du gärna prata med oss så planerar vi detta tillsammans. Varje fredag kl. 14.30 avslutar vi veckan med en gemensam fika som Gyllenkroken bjuder på. Det är också då vi informerar om den kommande veckan och hurrar för våra födelsedagsbarn. Hur blir du kooperatör eller praktisera? Ta kontakt med Claudia eller Emma så att vi kan talas vid.
Du når oss på tel. 031-80 89 93. 

musikikoopencafeet3

 

Lunch 45 kr

Häfte med 10 st lunchkuponger
350 kr

Frukt 5 kr

Kaffe, te 10 kr

Läsk
10-15 kr

Smörgåsar 5-35 kr

Bakverk 5-15 kr

Smårätter 15-30 kr

 

Ingredienser

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör (eller margarin)

Fyllning

  • 1 dl fast hallonsylt

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
  • Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i muffinsformar på plåtar. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.

 
Boendet
Annons
Café Koopen
Annons
Aktivetshuset
Annons